Organisatie
Het Nederlandse bestuur van Stichting Bachi Amaa werkt samen met het Nepalese bestuur van de Stichting in Kathmandu; dat ter plekke toezicht houdt op het tehuis en het Anandaban Lepra Ziekenhuis Schoolfonds.
Het Nederlandse bestuur zorgt voor het beleid en de financiële middelen. Het Toezichthoudend Bestuur in Nepal zorgt vervolgens voor de uitvoer van dit beleid en communiceert de behoeften met het Nederlandse bestuur. Samen verwezenlijken zij de doelstellingen van Stichting Bachi Amaa.
Rup Lal en zijn vrouw Rupa zorgen als ouders samen voor de kinderen van Stichting Bachi Amaa. De Stichting heeft een samenwerkingsverband met het Anandaban Lepra Ziekenhuis Schoolfonds en biedt momenteel een financiële ondersteuning aan 30 kinderen.
Bestuur Nepal
De leden van onze raad van bestuur zijn allemaal visionaire leiders die een grote bijdrage hebben geleverd aan onze samenleving.
Elk lid draagt bij aan onze organisatie met zijn of haar unieke vaardigheden en expertise.
Beloningsbeleid: geen enkele bestuurder van Stichting Bachi Amaa krijgt een vergoeding voor de bestuurstaken.
Achtergrond
Toen Anna Theuvenet (voorzitter en oprichtster) in Nepal woonde, was Bachi haar oppas. Zes jaar lang heeft Bachi voor Anna gezorgd terwijl haar ouders, gespecialiseerd in lepra en orthopedie, aan het werk waren in het Anandaban Ziekenhuis. Haar twee oudere broers zaten overdag op school in Kathmandu. Anna noemde haar altijd Bachi Amaa (moeder Bachi), omdat zij voor Anna als een tweede moeder was. Bachi Amaa is in de zomer van 2007 overleden.
Terug in Nederland onderhield Anna contact met Nepal, omdat dit het land is waar ze opgroeide en nog steeds als haar tweede thuis ervaart. Haar ouders vertelden haar op een dag het verhaal van Rup Lal. Rup Lal werd als 16-jarige in het Anandaban Hospital opgenomen. Hij was door zijn moeder verstoten omdat hij lepra had. De ziekte wordt vandaag de dag nog steeds als een straf van God beschouwd.
Rup Lal wilde na zijn genezing iets doen voor andere kinderen in nood en hij ving in zijn gezin zes kinderen op. Rup Lal vroeg de ouders van Anna hem te helpen bij het opzetten van een kindertehuis. Met behulp van haar ouders heeft Anna in de zomer van 2008 samen met twee vrienden Stichting Bachi Amaa opgericht.
Zo ontstond een huis waar kinderen een thuis vinden, waar zij worden verzorgd en waar zij met toewijding en liefde een nieuwe kans krijgen. Zoals Bachi Amaa een moeder was voor Anna, zo wil de Stichting de zorg voor een aantal kinderen op zich nemen. De Stichting wil naast een veilig en liefdevolle familie de kinderen ook vooral de mogelijkheid bieden zich door goed onderwijs te ontwikkelen met het oog op de toekomst.